2023 Pubg GFX Tool Ayarları

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

 

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

 

GFX Tool uygulaması, Mobile PUBG için geliştirilen bir “Performans İyileştirme” programıdır.

Buradaki asıl amaç performansı en üst seviyeye çıkarmak ve orta ve alt seviye cihazlarda Oyunun ideal seviyede oynana bilmesi için 60 FPS Kare hızına ayarlanmasıdır.

Her ne kadar da orta ve alt seviye cihazlarda oyun performansını artırmış olsa da cihazın aşırı ısınmasına ve zarar görmesine neden olabilmektedir… Sizler için GFX tool Uygulamasını enine boyuna derledik ve inceledik. İngilizce terimlerimlerden Türkçe terimlere dönüştürdük ve böylece yaptığımız ayarların ne şekilde yaradığını daha iyi kavramış olduk. Sizlerde aşağıdaki Terimleri uygulayarak ve okuyarak nasıl oyun performansını artırabilirsiniz bir bakalım.

İlk önce GFX Tool APK Uygulamasını indirelim.

GFX-Tool-for-PUBG.apk

 

GFX Tool for PUBG Google Play Linki

 

 

 

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

2023 Pubg GFX Tool Ayarları

Resolition – Çözünürlük: 1280(HD) veya Default
Çözünürlüğün grafikler üzerinde büyük etkisi vardır. Çoğu insan için 1440(HD+) öneririm. Oyununuz hala gecikiyorsa, 1280(HD)’ye geçin. Grafikler gerçekten oynanamaz olacağından bunun altına inmeyin. Eğer donma devam ediyorsa Default ayarlarında bırakınız.

Graphics – Grafikler: Smooth
Pürüzsüz, Pubg mobile için GFX aracında seçebileceğiniz en iyi kalite ayarıdır. Oyun telefonunuz yoksa. Smooth, gecikme sorununu çözebilir ve oyununuza ihtiyacınız olan FPS artışını sağlayabilir. Bu yüzden pürüzsüz daha da iyidir, ancak grafikler önemli ölçüde düşecektir. Bu nedenle, yalnızca düşük kaliteli cihazlar bunu kullanmalıdır.

FPS: 60

Daha yüksek FPS daha akıcı oyun. Tüm mobil cihazlar 60hz yenileme hızıyla gelir. Bu yüzden her zaman 60 FPS limitinizin olması tavsiye edilir. Çok gecikme yaşıyorsanız, son çare olarak yalnızca 30 FPS’yi seçin.

Anti- Aliasing –Kenar Yumuşatma: Disable
Kesinlikle Devre Dışı Bırakın. Çok üst düzey bir telefonunuz yoksa, Pubg mobile için GFX Aracı ayarlarında kenar yumuşatmayı etkinleştirmemelisiniz.

Styles – Stiller: Clasic
Bu kişisel bir tercihtir. FPS’ye böyle bir etkisi yok. Klasik en çok kullanılanıdır. Renkli tercih ederim. Sana kalmış. Renkli, bazı insanlar için düşmanları daha iyi tespit etmeye yardımcı olabilir.

Rendering Quality – İşleme Kalitesi: Low

Düşük olarak ayarlayın. POCO F1 gibi bir oyun telefonunuz yoksa. Veya en azından bir aslanağzı 730g veya eşdeğeri.

Shadows – Gölgeler: Disable
Gölgelerin Oyunlarda avantajı yoktur. Pubg mobile oynarken gölgeleri asla fark etmezsiniz. Ayrıca gölgelerin FPS üzerinde çok etkisi vardır. Bağlantıyı tıklayarak Daha ayrıntılı inceleyebilirsiniz.

Shadow Distance – Gölge Mesafesi: Low
Gölgeler kapalıyken bu ayar fark yaratır. Gölgeleri kapatmanı tavsiye ederim. En azından daha fazla gölge istiyorsanız bu ayarı düşük yapın. Pubg mobile oynamak için ihtiyacınız olan FPS artışını elde etmenize yardımcı olacaktır.

Moving Shadows – Hareketli Gölgeler: Disable

Gölgelerle ilgili herhangi bir ayar güvenle devre dışı bırakılabilir. Gölgeler gecikmeye neden olur. Pubg mobile için GFX ayarlarının en büyük avantajı olduğunu düşündüğüm bu ayarları devre dışı bırakabilirsiniz.

Pubg GFX Tool 2023 Ayarları

Texture Quality – Yazı Kalitesi : Low
Oyuncuları kolayca görebilmeniz için doku kalitesi varsayılan veya yüksek tutulmalıdır. Düşük, oyunun gerçekten kötü görünmesini sağlar. Bu yüzden son seçenek olarak kullanın. Şahsen tavsiye etmiyorum. Kalite Çok düzşerse Default seçiniz

Effects Qualit – Efekt Kalitesi: Low
Efektler en iyi şekilde düşük olarak ayarlanır. En iyi performans artışını çok düşük bir maliyetle elde edebilirsiniz. Bunu düşük olarak ayarlayın. Keskin nişancılar için bu ayarın yüksek olması gerekir.

Improvement for Effects – Efektler İçin İyileştirme: Low
Yukarıdaki ayara benzer. Düşük olarak ayarlayın.

Objects LOD Distance – Nesneler LOD Mesafesi: Low
Bu ayar ayrıntı düzeyiyle (LOD) ilgilenir. Daha yüksek ayarlar daha fazla kaynak gerektirir ve daha düşük ayarlar daha az gerektirir. Keskin nişancılar için bu setin yüksek olması gerekir.

Foliage LOD Distance – Yeşillik(çimler) LOD Mesafesi: Low
Yukarıdakiyle aynı, nesneler yerine gfx aracındaki yeşillik ayarlarıyla ilgilenir.

Colour Format – Renk Formatı: Default
FPS artışı istiyorsanız bunu 32bit olarak ayarlayın. Daha iyi kalite istiyorsanız 64bit yapın.

Detail Mode – Detay Modu: Low
Düşük yani Low olarak ayarlayın Kalite çok düşerse Yakın menzilli ve orta menzilli bir savaşçıysanız, Default ayarlayın. Keskin nişancıysanız, yüksek olarak ayarlayın. Oyuncuları daha iyi tespit edebileceksiniz.

Light Effects Işık Efektleri: Disable
Işık efektlerine ihtiyacınız yok. FPS sorunlarına neden olurlar. Ayrıca oyuncuları tespit etmekte zorlanacaksınız. Bu yüzden GFX Aracında hiçbiri olarak ayarlayın

Graphics API – Grafik API’sı: Vulcan
Vulcan API, android sürüm 8 ve üzeri cihazlar için önerilir. Daha iyi performans alırsanız OpenGL ile test edebilirsiniz.

GPU Optimization – GPU Optimizasyonu: Enable
Bu olmazsa olmazlardan. Pubg mobile’daki GFX aracı sayesinde bu ayarı etkinleştirebilirsiniz. Bununla Pubg Mobile oynarken daha iyi bir GPU performansına sahip olacaksınız.

Sound Quality – Ses Kalitesi: Low or High
Ses daha iyi, ayak seslerini duyma şansınız daha iyi. Bu yüzden iyi bir kulaklık veya kulaklık alın ve mümkünse bu ayarı yüksek veya ultra olarak ayarlayın.

Save Controls – Kontrolleri Kaydet: Enable
Mevcut kontrollerinizi kaydeder, böylece tekrar tekrar düzenlemeniz gerekmez.

İşte Sonuç;

2023 Pubg GFX Tool Ayarları Sonuç

 

2023 Pubg GFX Tool Ayarları Sonuç

67 kez okundu